مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا

زمینه فعالیت

     مهم­ترین هدف تأسیس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا متمرکز سازی، پیشبرد و حمایت از امر پژوهش در زمینه تولید غذای سالم در کشور و ارتقاء سلامت سبد غذایی جامعه ایرانی است. یکی از برنامه­ های بلند مدت این است که مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا بتواند پیشقراول عرصۀ پژوهش ­های هدفمند ملی و بین المللی باشد و نیز انجام طرح­های تحقیقاتی کلان و منسجم در حیطۀ سلامت و ایمنی غذا را در سطح کشور طراحی و اجرا نماید. نشر یافته­ های علمی در مجلات معتبر، برگزاری مجامع تخصصی، توسعه آزمایشگاه­ های جامع تحقیقاتی، تربیت دانشجویان دوره­ های دکتری تخصصی پژوهشی و پسا دکتری، تدوین و نشر منابع علمی و کتب تخصصی مرجع، انتقال آموزه­ های علمی به سطح جامعه و ... از اهم فعالیت­های مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا هستند. امید است مجموعه اقدامات این مرکز به توسعه علم ایمنی غذا و ارتقاء عملکرد پژوهشی اساتید، پژوهشگران و دانشجویان مرتبط کمک نموده و تعاملات تحقیقاتی عمیق و مستمر بین مراکز مختلف دانشگاهی در کشور را تقویت نماید.

     مهم­ترین حیطه­ های پژوهشی مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذا شامل میکروب­ شناسی مولکولی، انگل­ شناسی مواد غذایی، مقاومت آنتی بیوتیکی، سم­ شناسی مواد غذایی، تشخیص مولکولی مخاطرات مواد غذایی، فناوری­ های نوین غذایی و ... است. شایان ذکر است که برنامه راهبردی ”ارزیابی ایمنی محصولات غذایی سه­ گانه شامل سنتی، ارگانیک و تراریخته“ به عنوان خط مشی پژوهشی این مرکز تحقیقات به تصویب رسید و طی نامه شماره 84114 در تاریخ 1395/4/20 به دفتر جناب آقای دکتر رضا ملک­ زاده (معاون محترم تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) اعلام شد.