رئیس گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد: آمارها حاکی از ان است که از هر ۱۰ فردی که به دلیل سرطان ریه جان خود را از دست می دهند، نه نفر مصرف کننده مواد دخانی هستند.
به گزارش وب دا یزد- دکتر جعفری شعار هفته بدون دخانیات سال جاری را ما به غذا نیاز داریم، نه به دخانیات عنوان کرد و افزود: سالانه به دلیل مصرف محصولات دخانی ۸ میلیون نفر در دنیا جان خود را از دست می دهند که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از آن ها افرادی هستند که در معرض دود دست دوم محصولات دخانی هستند.
وی ادامه داد: براساس آمارها در کشور ما نیز سالیانه حدود ۶۰ هزار نفر جان خود را به دلیل مصرف مواد دخانی از دست می دهند.
دکتر جعفری با اشاره به این که در حال حاضر ۱۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان مصرف کنندگان سیگارهستند، اظهار داشت: بر اساس مطالعات استپس در سال ۱۳۹۵ استان یزد در شیوع مصرف روزانه سیگار رتبه ۲۲ را در کشور داشته است اما در سال ۱۴۰۰ در رتبه ۱۹ قرار گرفته است.
وی با بیان این که مصرف سیگار عوارض جبران ناپذیری بر سلامت افراد مصرف کننده و حتی کسانی که در معرض دود دست دوم و سوم محصولات دخانی دارد، گفت: شایع ترین سرطان های موجود در بین مصرف کننده دخانیات سرطان دهانه رحم، خون، لوزالمعده، کبد، مثانه، حنجره، زبان، مری، معده، ریه و دهان گزارش شده است.
رئیس گروه سلامت و محیط کار معاونت بهداشتی یزد با اشاره به این که ۹۰ درصد سرطان های ریه در دنیا به دلیل مصرف سیگار است، یادآور شد: براساس آمارها از ۱۰ فردی که به دلیل سرطان ریه جان خود را از دست می دهند، نه نفر مصرف کننده مواد دخانی هستند.
دکتر جعفری یکی از چالش های حوزه سلامت را گسترش مصرف قلیان عنوان کرد و افزود: براساس آمارها، مصرف قلیان معادل مصرف ۱۰۰ نخ سیگار است و این موضوع سلامت نسل جوان تهدید می کند.
وی گفت: بر اساس بازدید های بازرسان بهداشت از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۰۵ مرکز و امکنه متخلف به مراجع قضایی معرفی شده، ۱۰۲ مرکز عرضه کننده قلیان پلمب و ۲۳۹ جایگاه تبلیغاتی محصولات دخانی نیز جمع آوری شده اند.
دکتر جعفری با اشاره به این که ۴۰ هزار میلیارد تومان در ایران بابت مصرف سیگار در کشور هزینه می شود، تصریح کرد: با هزینه های اقتصادی و اجتماعی و درمانی که به علت مصرف سیگار در کشور هزینه می شود سالانه مبلغ ۱۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت محصولات دخانی به کشور است.
بدون دیدگاه