به گزارش وب دا-یزد- کارشناس ارشد گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: ﺷﻴﺮ ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ ﻟﺒﻨﻲ ﻣﻬﻢ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻨﺒﻊ ﺗـﺎﻣﻴﻦ ﻛﻠﺴـﻴﻢ ﻣﻲ ﺑﺎﺷند ﻭ ﻣﺼﺮﻑ ﺁﻥ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﻭ ﺍﺳﺘﺤﻜﺎﻡ ﺍﺳﺘﺨﻮان¬ها، ﺩﻧﺪﺍﻥ¬ﻫﺎ ﻭ پوﺳﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﺩ.
فاطمه سادات امینی افزود: ﺑﺎ ﻣﺼﺮﻑ ۳-۴ ﻭﺍﺣﺪ ﺷﻴﺮ (ﻫــﺮ ﻭﺍﺣــﺪ ﻣﻌــﺎﺩﻝ۲۴۰ ﻣﻴﻠﻲ ﻟﻴﺘﺮﻳﺎ ﻳﻚ ﻟﻴﻮﺍﻥ ﺷﻴﺮ) ﻭ ﻓﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻫﺎﻱ آن، تقریبا ﻛﻞ ﻧﻴﺎﺯ ﺭﻭﺯﺍﻧﻪ ﺑﺎﻟﻐﻴﻦ ﺑﻪ ﻛﻠﺴﻴﻢ ﺑﺮﺁﻭﺭﺩﻩ ﻣﻲﺷﻮﺩ و به دلیل محتوای بالای کلسیم و فسفر در شیر، مصرف آن برای رشد، استحکام و سلامت استخوان¬ها و دندان¬ها ضروری است.
وی خاطر نشان کرد: دریافت مقدار کافی کلسیم، علاوه بر تاثیر روی سلامت استخوان¬ها، در تنظیم بسیاری از فعالیت های حیاتی بدن مثل انعقاد خون، هدایت جریان عصبی، انقباض عضلات، فعالیت آنزیمی وکنترل فشارخون نقش دارد.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: مصرف روزانه و منظم منابع غذایی غنی از کلسیم (مانند شیر و ماست کمچرب) میتواند خطر بروز برخی سرطان ها را کاهش دهد، از این گذشته ترکیبات طبیعی موجود در شیر، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت میکند.
وی تصریح کرد: دریافت ناکافی شیر و لبنیات باعث تاخیر در رشد استخوانی،کوتاه قدی در کودکان و نوجوانان، افزایش احتمال چاقی و پرفشاری خون و بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی و سالمندی می شود.
پویش ملی “اطلاع رسانی تغذیه سالم” با شعار ” انتخاب همه؛”نمک کم اما تصفیه شده ید دار” برای هفته اول و ” از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی” برای هفته دوم در سراسر کشور آغاز شده است.
ﺷﻴــﺮ ﻳﻚ ﻏﺬﺍﻱ ﻛﺎﻣﻞ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺩﺍﺭﺍ ﺑﻮﺩﻥ پروتئین با کیفیت بالا، ﺍﻧﻮﺍﻉ مواد معدنی ﻭتعدادی ﺍﺯ ﻭﻳﺘـﺎﻣﻴﻦ ﻫـﺎ ﻧﻘـﺶ ﻣﻬﻤﻲ ﺩﺭ ﺭﺷــﺪ ﻭ ﺣﻔﻆ ﺳﻼﻣﺖ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ.
بدون دیدگاه